آیا با میوه خشک به عنوان تنقلات سالم آشنایی دارید ؟
به عنوان یک خوراکی خوشمزه ، تنقلات و میان وعده سالم ، از آن دسته محصولاتی می باشد که زمانی که صحبت از مصرف میوه ها در فصلهایی که درخت آن ثمر نمیدهد مطرح می شود ، اولین و بهترین گزینه برای رفع نیاز به مصرف میوه در این زمانها بوده و به این دلیل اقبال عمومی نسبت به استفاده از آن مناسب و مطلوب است ، همچنین به اسم چیپس میوه و از نظر متخصصین تغذیه به نام قند سالم نیز نامیده می شود.
تقریباً می توان گفت تمامی محتوای آب موجود در میوه از طریق روش خشک کردن میوه حذف شده و میوه طی این فرآیند منقبض ، کوچک و حجم انرژی آن بیشتر می شود. نکته قابل توجه که می توان در مورد میوه خشک اشاره کرد این است که ، ماندگاری نسبتاً زیاد آن باعث می شود که شما در طول سفرهای مختلفی که به یخچال دسترسی ندارید بتوانید به همراه خود میوه خشک برده و به عنوان میان وعده از خوردن آن لذت ببرید ، همچنین با توجه به قیمت میوه میتوان آنها را در فصلهای فراوانی خشک نمود و در مواقع کمیابی از آنها استفاده کرد.
میوههای خشک به دلیل داشتن پروتئین یکی از بهترین گزینهها و یک روش سالم جهت بهبودی سلامت عمومی می باشد و میتوان به عنوان مثال به سیب خشک ، توت خشک ، آلبالو خشک ، زرد آلو خشک و… که از محبوبترین میوههای خشک هستند اشاره کرد ، همچنین میتوان درکنار نوشیدنیهای گرم و یا سرد و نیز به صورت جدا جهت رفع گرسنگی از آنها استفاده نمود.
فواید میوه خشک
میوه درهرحالت و مدلی که باشد چه تازه و چه خشک شده ، برای شما مناسب و دارای فوایدی می باشد. یکی از بهترین فایده هایی که میتوان دربارهی میوههای خشک ذکر کرد این است که در اکثر موارد دارای همان مواد مغذی می باشند که میوه های تازه در درون خود حفظ میکنند. فایده مهم بعدی این است که با وجود از دست دادن آب ارزش غذایی آن حفظ شده ، به عنوان منبعی سرشار از فیبر، پروتئین و ویتامین و دارای هضم بسیار آسانی می باشد ، و با توجه به همین موارد بهترین گزینه از میان سایر خوراکیهای قندی برای کسانی است که قصدکاهش وزن دارند.
در حالت طبیعی می توان از آن به عنوان یک میان وعده مناسب برای دفع احساس گرسنگی استفاده کرد ، برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد و به عنوان جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل می باشد.
در مدت پروسه خشک شدن ، میوه مقداری از ویتامین C خود را از دست میدهد اما سایر موارد مانند معدنی ، فیبر، آنتیاکسیدانها و سایراسیدهای ارگانیک بدون تغییر باقی میماند. خوبی میوهی خشک این است که حجمش به شدت کمتر از میوهی تازه است و زمان ماندگاریاش هم خیلی بیشتر است و به دلیل داشتن مقادیر فراوان مواد مفید و ضروری برای بدن، یک میانوعدهی محبوب نیز محسوب می شود.
مصرف میوههای خشک شده برای زمان هایی مانند کوهنوردی یا سر کار که وقت زیاد و امکان حمل بار زیادی وجود ندارد سودمند است. پزشکان توصیه می کنند که در صورت امکان حداقل روزی ۲ لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود که اگر تازه باشد ، بهتر خواهد بود.
توجه به این نکته مهم است که تولیدکنندگان میوه خشک برای تولید آن حتما از میوههای رسیده و سالم استفاده میکنند، چرا که میوههای لک دار ، نرسیده یا فاسد شده در صورت خشک شدن طعم و عطر خوبی نخواهند داشت.
مواد مغذی در میوه خشک
میزان مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم میوه خشک به شرح زیر می باشد :
انرژی
|
۳۵۹ کیلوکالری
|
کربوهیدرات
|
۸۳ گرم
|
پروتئین
|
۱ گرم
|
ویتامین آ
|
۳۸% نیاز روزانه
|
پتاسیم
|
۱۶۴ میلی گرم
|
سدیم
|
۴۰۳ میلی گرم
|
قند
|
۵۸ گرم
|
ویتامین سی
|
۹۳% نیاز روزانه
|
منیزیم
|
۳% نیاز روزانه
|
میوه های خشک با بیشترین میزان پروتئین
در اینجا به تعداد ۱۰ مورد که دارای بیشترین میزان پروتئین و جهت بهبود سلامت مفید می باشند اشاره داریم :
- سیب خشک شده
- گلابی خشک شده
- زردآلو خشک شده
- هلو خشک شده
- انجیر خشک شده
- زغال اخته خشک شده
- آلو خشک شده
- سرخالوی خشک شده
- کشمش خشک شده
- بلوبری خشک شده
روش های خشک کردن میوه ها در خانه
خشک کردن در آفتاب
خشک کردن در فر
روش سرخ کردن جهت خشک کردن
خشک کردن با شکر
خشک کردن با میوه خشک کن
درست کردن چیپس میوه
خواص میوه خشک
- قابلیت حفظ و نگهداری بالاتر نسبت به میوه تازه و جلوگری از فاسد شدن به دلیل از دست دادن آب و رطوبت میانبافتی در خوراکیها
- حجمی کمتر نسبت به میوه تازه
- طبق مطالعات انجام شده افرادی که مصرف میوه خشک دارند ، نسبت به سایر افراد مواد مغذی بیشتری جذب می کنند.
- همچنین مطالعات نشان می دهند ، منبع ترکیبات مختلف ، شامل آنتی اکسیدان های قدرتمند است.
- سرشار از کالری و استفاده به عنوان تنقلات با قند طبیعی( گلوکز و فروکتوز (قند میوه))
و دارای مواد مغذی زیر :
- انرژی
- کربوهیدرات
- پروتئین
- ویتامین آ
- پتاسیم
- سدیم
- قند
- ویتامین سی
- منیزیم