معرفی آلو و خواص آن به عنوان میوه ای خوش طعم و بهترین سم زدا برای بدن
آلو، میوه ای مخصوص فصل تابستان ، تک هستهای بوده و درخت آن به ارتفاع ۵ متر و به مرور زمان هرچه درخت مسنتر میشود تنهی آن تیره رنگ و ترکهایی روی آن ظاهر میشود. پوست ساقههای درخت، صاف و رگههای قرمزی روی آن دیده می شود . کارشناسان تغذیه آن را از خانوادهی میوههایی همچون هلو و زردآلو معرفی کردهاند و همچنین در گونههای مختلفی می باشد که از ارزش تغذیهای قابل توجهی برخوردار است. در اغلب کشورها و در ایران بیشتر در استانهای شمالی، کرمانشاه و فارس کاشته میشود. آلو به صورت های متفاوتی از جمله تازه و رسیده و خشک و همچنین در مواردی مانند خورشت ، دمنوش (چای) ، دسر و… نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
این میوه را میتوان به دو گروه بزرگ تقسیم کرد: نوع ژاپنی که نسبتا گرد هستند و نوع اروپایی که دارای شکل بلندی میباشند. آلوهای اروپایی یا ایتالیایی، گاهی اوقات به عنوان “آلوی تازه” شناخته میشوند. گونه های خشک شده آن که به عنوان آلو به فروش میرسند، دارای شکل بلندی هستند. نوع ژاپنی میتواند به آلوی قرمز، سیاه و زرد تقسیم و آلوی سیاه و زرد دارای گوشت بنفش رنگ می باشند.
سهم استان خراسان رضوی در تولید و استفاده از آلو
- رتبه نخست کشور در تولید و سطح زیر کشت آلو به میزان ۶۰ هزار تن
- محبوب علاقه مندان داخل و خارج از کشور
- یکی از محصولات شاخص باغات استان خراسان
- به صورت تازه و خشکبار به مصرف میرسد
نیشابور به عنوان قطب تولید آلوی استان و کشور
شهرستان نیشابور و به طور خاص منطقه خرو که دومین مرکز جمعیتی و یکی از مهمترین قطب های کشاورزی دشت نیشابور می باشد در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی نیشابور در مسیر مشهد ، به عنوان یکی از قطب های شناخته شده کشور است که در تولید آلوی تازه و خشک و یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات باغی در سطح کشور امی باشد و همچنین شهر و آلوی بخارای خرو شهرت جهانی دارد و بهمین خاطر با لقب «پایتخت آلو بخارای ایران» شناخته می شود به طوری که صحنه های زیبا و منحصربه فرد از تولید آلو خشک در این منطقه به یکی از جاذبه های دیدنی و مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شده است.از مهر ماه تا پایان آبان ماه هر سال از دیزباد بالا تاگرینه ، درود ، باغشن ، قدمگاه و زبرخان گرفته تا بوژان ، کلیدر ، بار و همینطور اردوغش تا خرو همه در کار تولید آلو فعال هستند.
معرفی انواع آلو
آلو سیاه :
از خانواده آلوهای ژاپنی سیاه، رنگ آنها قرمز درخشان تا بنفش تیره بوده و رنگ درون آنها زرد است.
آلو اروپایی :
این آلوها بزرگ بوده وبه خوبی خشک میشوند و نسبت به آلوهای ژاپنی شکل درازترو طعم شیرینتری دارند.
آلو سبز :
از گروه آلوهای اروپایی و یک آلوی معمولی در فرانسه است. پوست سبزرنگ و گوشت آن سبز مایل به زرد وعطر و طعم آن نیز شبیه عطر و طعم عسل میباشد.
آلو قطره طلا :
شیرینترین آلوها و کوچک بوده ، رنگ آن مایل به قرمز و در فرانسه استفاده میشود.
آلو قرمز :
دارای پوست قرمز روشن و بسیار نرم است ، بنابراین برای مسافرت مناسب نیست و همانند سایر آلوها میتوان از آن برای تهیه مربا استفاده کرد .برخی از آن ها نظیر سانتا روزا ، دارای میوه کهربایی بوده و سایر آلوها دارای میوه های قرمز و گوشت قرمز روشن هستند ، همچنین قلب فیل نوع دیگری از آلوی قرمز است.
آلو زرد :
درون و بیرونش زرد رنگ ، دارای بافت نرم و آبدار بوده و رسیده آن تا حدودی روشن است.
پلوکات :
طعم ان شیرین بوده و اغلب به عنوان پلوت در نظر گرفته می شود و از نظر تکنیکی پلوکات است. پلوکات ها هیبریدهای اولیه آلو – زرد آلوده بوده و میوه های آن ها تا حدودی مشابه است ، در حالی که پلوت ها دارای ویژگی های آلو هستند. به صورت اشکال مستطیلی و پوست سبز متمایل به قرمز و روی ان نقاط سرخ مایل به قرمز و دارای گوشت نسبتا سفت و سخت به رنگ صورتی تا قرمز است.
پلوت ها :
رنگ ان ها اندکی تیره تر و بافت آن ها نیز تا حدودی بهتر است. و ساختار آن به صورت هیبرید آلو و زرد آلو و هیبرید آلو – زرد آلی با مقدار بیشتری آلو و یا زرد آلو هستند.
بررسی خواص آلو و تاثیرات درمانی آن
همچنین خواص بیشتری از آلو در ادامه بررسی شده است :
- سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، منیزیم، مس و پتاسیم
- دارای روی و آهن و مقدار کمی کلسیم
- سرشار از ویتامین A, K و ویتامین C
- دارای مقادیر فراوانی از نیاسین، ریبوفلاوین و تیامین
- همچنین هسته آلو نیز محدود از چربی است و سرشار از ویتامین A و ویتامین C میباشد.
- برای مادران حامله بسیار مناسب
- خنک کننده
- ملین
- تخلیه کننده کیسه صفرا و مواد صفراوی بدن
- تنظیم کننده عادات ماهیانه
- آرامبخش و آنتیاکسیدان
- آلوی پخته شده ضد آلرژی، برطرف کننده جوش و رفع کننده کک و مکهای صورت است.
- بهترین، طبیعیترین و بیخطرترین دارو برای رفع یبوست و درمان بواسیر میباشد.
مشهورترین خواص درمانی و دارویی قابل توجه
- برای از بین بردن حالت تهوع بسیار مفید و کارساز است
- مصرف آن برای افراد مبتلا به این عارضه، بهویژه بانوان باردار در سه ماهی اول بارداری توصیه می شود
- گزینهای مناسب و مفید از دید طب سنتی برای افراد گرممزاج
- مصرف آلوی سیاه برای افرادی که به ناراحتی پوستی مانند خارش پوست قسمتهای بدن خود مبتلا هستند
- تقویت و تنظیم کردن دستگاه گوارش و هضم غذاهای مصرفی به دلیل حضور انواع مواد معدنی و مغذی موجود در آن
- بهبود وضعیت جسمانی بیماران رماتیسمی، مبتلایان به تصلب شراین و نقرس با میل کردن آلوی تازه
- مفید و مناسب برای درمان مشکلات جسمی از جمله خستگی، ضعف و کمخونی
- نوعی ضد عفونیکنندهی طبیعی غذا است که اگر به صورت خشک مصرف شود از خاصیت ضد میکروبی نیز برخوردار خواهد شد.
- با اضافه کردن عصارهی آن به گوشت میتوان از تکثیر و رشد میکروبهای مضر جلوگیری کرد
- ضد تب و مانع بروز سردردهای صفراوی است
- مفید در تقویت قوهی ذهنی به شمار میرود